Stel je kandidaat voor het Erasmus+ contactseminarie “PEACE. What’s next? LTA results and future steps” (IT)

Het Italiaanse Nationale Agentschap voor Erasmus+ INDIRE organiseert van 8 tot en met 11 december 2024 in Rome (Italië) het seminarie ‘PEACE. What’s next? LTA results and future steps’.

Democratische participatie is één van de vier hoofddoelstellingen van het Erasmus+ programma 2021-2027 en het Epos Jaarthema in 2024.

Thema’s en doelstellingen van het seminarie

Dit is de laatste TCA in het kader van de LTA PEACE rond Democratische Participatie. De ‘Long-Term Cooperation Activity’ (LTA) wil de boodschap van het belang van een multicultureel en meertalig Europa verspreiden en synergiën bevorderen tussen nieuwe en bestaande netwerken van actoren, belanghebbenden en begunstigden. Tijdens dit seminarie zullen alle tools en rapporten worden gepresenteerd en gedeeld.

  • Uitwisselen van nationale en internationale goede praktijken op het gebied van democratische participatie (horizontale prioriteit van het Erasmus+ 2021-2027 programma);
  • Uitwisselen van nationale en internationale goede praktijken m.b.t. een netwerk van onderwijsactoren die democratische participatie en het democratisch leven bevorderen als “Erasmus+ ambassadeurs”.

 

Verwachte resultaten

Dit seminarie is de laatste stap van het 3 jaar durende project rond het thema burgerbetrokkenheid en het beheer van de netwerken van de betrokken actoren. Het doel zal zijn om de tools en de resultaten te presenteren die tijdens deze 3 jaar van het project gerealiseerd werden.

Wie kan deelnemen?

Dit seminarie is bedoeld voor leerkrachten, directie, docenten, trainers, onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren: SCH, VET, HED, ADU die geïnteresseerd zijn in democratische participatie. Epos heeft 2 plaatsen ter beschikking voor Vlaamse organisaties. Er kan slechts één deelnemer per organisatie geselecteerd worden.

Het programma, de voertaal en de kostprijs

Hier vind je het programma.

De werktaal van het seminarie is het Engels.

De kosten voor deelname en de maaltijden worden vergoed door het Italiaanse Nationale Agentschap (behalve ontbijt gedurende het seminarie en de lunch op 11/12).
Voor de reiskost betaalt Epos een forfaitaire vergoeding van € 309. Indien je groen reist, krijg je een forfaitaire top-up van € 108 voor green travel. Voor de accommodatiekosten betaalt Epos een forfaitaire vergoeding van € 399 voor 3 nachten (aankomst op 08/12 en vertrek op 11/12).

Hoe kandideren?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties kunnen kandideren voor deelname via het daartoe bestemde online formulier. Stuur je formulier uiterlijk op 28 augustus 2024 in. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige residentieel contactseminarie volgt.

Selectiecriteria

  • de motivatie van de organisatie om hieraan te participeren;
  • de keuze van de afgevaardigde: omschrijf duidelijk de functie van de deelnemer en het mandaat;

 

Meer info?

Voor meer info kan je terecht bij Charlotte Haeck.

 

 

 

Naar het online formulier
Stel je kandidaat: