Stel je kandidaat voor het Erasmus+ contactseminarie “Embrace inclusion and diversity in your Erasmus+ projects” (MT)

Het Maltese Nationale Agentschap voor Erasmus+ organiseert van 11 tot en met 13 november 2024 in Malta het seminarie ‘Embrace inclusion and diversity in your Erasmus+ projects’.

Inclusie is één van de vier hoofddoelstellingen van het Erasmus+ programma 2021-2027.

Thema’s en doelstellingen van het seminarie

De hoofdthema’s van het seminarie draaien rond inclusie en diversiteit, met een specifieke nadruk op het bereiken van mensen met ‘fewer opportunities’.

Om maximale betrokkenheid te garanderen, worden er verschillende formele en niet-formele methoden gebruikt. Door middel van paneldiscussies, presentaties door deskundigen, workshops en studiebezoeken, die allemaal in het teken staan van inclusie en diversiteit, zullen deze thema’s behandeld worden. Deelnemers krijgen de kans om hun eigen ervaringen te delen.

Verwachte resultaten

  • de inclusie- en diversiteitsdimensie in huidige en toekomstige Erasmus+ projecten verbeteren;
  • een coherent kader opzetten rond ‘fewer opportunities’: gemeenschappelijk begrip, deelname verhogen, betere communicatie,…
  • uitwisselen van goede praktijken;
  • co-creatie van een Padlet-platform voor het verzamelen en uitwisselen van bronnen met betrekking tot inclusie en diversiteit;

 

Wie kan deelnemen?

Dit seminarie is bedoeld voor Erasmus+-begunstigden (K1 en K2) die al ervaring hebben met het implementeren van inclusie- en diversiteitsprojecten uit alle onderwijssectoren: SCH, VET, HED, ADU.

Epos heeft 5 plaatsen ter beschikking voor Vlaamse organisaties. Er kan slechts één deelnemer per organisatie geselecteerd worden. Dit seminarie is het hoofdevenement van de Long-Term Cooperation Activity ‘Inclusie en Diversiteit’.

Het programma, de voertaal en de kostprijs

De werktaal van het seminarie is het Engels.
De kosten voor deelname en de maaltijden worden vergoed door het Maltese Nationale Agentschap.
Voor de reiskost betaalt Epos een forfaitaire vergoeding van € 309. Indien je groen reist, krijg je een forfaitaire top-up van € 108 voor green travel.  Aankomst op 10/11 en vertrek op 13/11.

Hoe kandideren?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties kunnen kandideren voor deelname via het daartoe bestemde online formulier. Stuur je formulier uiterlijk op 28 augustus 2024 in. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige residentieel contactseminarie volgt.

Selectiecriteria

• de motivatie van de organisatie om hieraan te participeren;
• de keuze van de afgevaardigde: omschrijf duidelijk de functie van de deelnemer en het mandaat;

 

Vragen?

Voor meer info kan je terecht bij Isabella Livoti.

 

 

 

Naar het online formulier
Stel je kandidaat: