Neem deel aan de Europass workshop 25/11 en training op 26/11

Workshop ‘CV-training en Europass op school’ en ‘Leren over grenzen heen’ op 25/11/2024

Op maandag 25 november organiseren we in Brussel een Europass training waarin we professionals in het schoolonderwijs willen ondersteunen om het beste uit hun leerlingen te halen op het vlak van loopbaanvoorbereiding, digitalisering en internationalisering.

 

Waarom deelnemen?

De Europass-training biedt een unieke gelegenheid om je te verdiepen in essentiële vaardigheden en tools die direct relevant zijn voor de begeleiding van jouw leerlingen. Van het schrijven van een professioneel CV tot het ontdekken van internationale leerkansen, deze sessies geven je concrete handvatten die je in je klas kunt toepassen. Bovendien versterk je jouw netwerk met andere professionals in het onderwijsveld.

De dag is gevuld met sessies, die je tools en inzichten bieden om jouw leerlingen nog beter voor te bereiden op hun professionele toekomst.

Programma:

  • 09u30-09u45: Welkom + Inleiding Pauze
    • Na een korte introductie beginnen we de dag rustig met een kop koffie en de gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers.

 

  • 09u45-11u00: CV-training door VDAB
    • In deze sessie leer je van VDAB hoe je jouw leerlingen kan helpen bij het opstellen van een sterk en overtuigend (Europass) CV. De tips die je tijdens deze training opdoet, kun je direct toepassen in je lessen of in workshops met je leerlingen.

 

  • 11u00-11u15: Pauze
    • Tijd voor een korte break om even op adem te komen en informeel te netwerken met collega’s.

 

  • 11u15-12u15: E-portfolio & Europass Lesmodule
    • Hierin duiken we dieper in de voordelen van het e-portfolio en de Europass Lesmodule, twee krachtige tools waarmee je leerlingen kunnen reflecteren op hun eigen leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

 

  • 12u15-12u45: EG-sessie: Leren over grenzen heen
    • Euroguidance Vlaanderen zal je in deze sessie meer vertellen over de vele (loopbaan)mogelijkheden voor leerlingen die een internationaal studie of ervaringen beogen.

 

  • 12u45-13u30: Netwerkmoment met lunch
    • De dag wordt afgesloten met een lunch, waar je de kans krijgt om te netwerken met collega’s en andere professionals.

 

Schrijf je snel in en zet deze datum alvast in je agenda! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen verder te bouwen aan de toekomst van jouw leerlingen.

Europass Training op 26 november 2024: ‘Alles over de aanvraagmethode Europass Mobiliteiten’

Zet alvast 26 november 2024 in je agenda voor een leerzame en interactieve dag vol Europass Mobiliteiten! Deze training is voor de nieuwe gebruikers die meer willen leren over de nieuwe aanvraagmethode en hoe je competenties en vaardigheden kwalitatief  kan omschrijven.

Waarom deelnemen?

Deze training is voor iedereen die met Europass Mobiliteiten aan de slag wil gaan en op zoek is naar praktische handvatten. Je leert niet alleen de aanvraagmethode kennen, maar krijgt ook tools aangereikt om competenties helder en professioneel te beschrijven. Bovendien is het een mooie gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met andere (nieuwe) Europassers. 

Programma:

  • 09u00-09u15: Welkom + Inleiding
    We starten de dag met een korte introductie over Europass en een heerlijke kop koffie. Dit is ook het moment om kennis te maken met de andere deelnemers.
  • 09u15-10u45: Competenties kwalitatief omschrijven (VDAB)
    In deze sessie deelt VDAB waardevolle inzichten over het kwalitatief omschrijven van competenties en vaardigheden. De tips en het materiaal dat je hier krijgt, kun je direct gebruiken voor het opstellen van je Europass Mobiliteit.
  • 10u45-11u00: Pauze
    Een welverdiende korte pauze om even op adem te komen en de gelegenheid om informeel te netwerken met je collega’s.
  • 11u00-12u00: Europass Mobiliteiten
    We duiken dieper in de aanvraagmethode voor Europass Mobiliteiten. Onze Europass-coördinator zal je door alle stappen van het proces leiden aan de hand van een duidelijke handleiding. Dit is dé kans om je vragen beantwoord te krijgen.
  • 12u00-13u00: Demo aanvraagmethode + vragenronde
    Tijdens een live demo wordt stap voor stap uitgelegd hoe de aanvraagprocedure praktisch in zijn werk gaat. Daarna volgt een interactieve vragenronde waarin al je vragen worden beantwoord.
  • 13u00-14u00: Netwerkmoment met lunch
    We sluiten de dag af met een lunch waar je de mogelijkheid hebt om verder te netwerken met collega’s en andere professionals uit het veld.

 

Mis deze kans niet en meld je snel aan!

We kijken ernaar uit om je op 26 november te verwelkomen in Brussel.